Wie zijn wij

BTN (Belgian Travel Network) is een netwerk van meer dan 1.300 reisbureaus en touroperators in België en onze buurlanden.

In 1994 bouwden All Air, Jet Air, Sunair, Sunsnacks en Europabus/Eurolines het BTN boekingsplatform uit. Reisbureaus vragen via dit platform de beschikbaarheid op van transport- en accommodatie en boeken reizen voor klanten. Het platform groeide uit tot een enorm netwerk van 3.500 reisagenten die samen met de touroperators instaan voor een optimale dienst aan klanten.

Gaandeweg breidden we ons platform uit met een messengerdienst. BTN messenger biedt touroperators en reisagenten de mogelijkheid met elkaar te communiceren. Onze reisagenten hebben via deze dienst toegang tot berichten van touroperators betreffende bestaande dossiers en e-mails gaan niet meer verloren.

We realiseerden ook 2 andere diensten in samenwerking met andere bedrijven opdat onze reisagenten efficiënt kunnen werken:

  • Samen met UnifiedPost digitaliseren we de facturatie van touroperators aan de reisbureaus.
  • Samen met ‘into it’ zorgen we ervoor dat ons netwerk altijd online blijft, waardoor we klanten ook in topboekingseizoenen de beste service kunnen bieden.

Vandaag gaan we opnieuw een stap verder en stellen we het vernieuwde online boekingsplatform voor. Reisagenten loggen nu in met hun persoonlijke gebruikers-ID, waardoor men overal efficiënt kan boeken, offertes opstellen, beschikbaarheid bekijken en veel meer.